apple1

Hur svenskar får en iPhone 7 för bara 1 kronor. Apple kan nu locka användare tillbaka användare genom att erbjuda billiga iPhones.

Stora företag kan vara galna. Och ibland på egen bekostnad. Om du bor i Sverige och vill ha en helt ny iPhone 7 kan det här vara den mest spännande artikeln du någonsin läst.

Apple ger bort helt nya 128 GB iPhone 7 till svenska medborgare för 1 kronor. Ja du läste rätt – 1 kronor. Detta är en del av en särskild kampanj som Apple arbetar på tillsammans med sin betrodda distributionspartner för att ge bort iPhone 7 nästan helt utan kostnad!

Varför gör de den här galna kampanjen? Marknadschefen Joel Branson förklarar: “Förra året minskade Apples marknadsandel i Sverige med 35% och hamnade på efterkälken bakom Googles Android-värld. Apple kan nu locka användare tillbaka användare genom att erbjuda billiga iPhones som gör dem till återvändande Apple-kunder som också kommer att berätta för sina vänner om Apple. ”

Låter det för bra för att vara sant? Det är vad 29-åriga Filippa Hedqvist från Stockholm tänkte. Men hon bestämde sig för att ge det ett chans och fick hennes 1 kr iPhone 7 med posten ett par dagar senare.

Filippa förklarar:”Först trodde jag det var bara en annan Interne- bluff, men sedan jag gjorde en del efterforskningar och såg att är ett legitimt kampanjföretag. Jag bestämde mig för att riskera 1 kronor. Det är mindre än en måltid ändå. 3 dagar senare kollar jag min post och blir superglad över att se en skinande ny låda med en Apple-logotyp på.”

Tydligen är denna detta “praktiskt taget kostnadsfria” PR-taktik vanlig bland stora företag med stora marknadsföringsbudgetar. Till exempel lanserade McDonalds en liknande kampanj i 2015 när de gav bort 20 000 gratis hamburgare genom Facebook.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website